top of page
 • Instagram
 • SoundCloud Social Icon
 • YouTube
 • Deezer Social Icon
 • Spotify Social Icon
 • Facebook Social Icon

ELECTRONIC PRESS KIT

it's in Dutch, we're sorry... if you want the english version let us know!

Naam van de band: The Arthurs

Genre: Alternative rock/ indie rock

Bezetting:

 1. Jetske Blonk (drums)

 2. Robin den Drijver (zanger/gitarist),

 3. Dylano Hahury (lead gitaar),

 4. Sander Klarenbeek (bassist)

Afkomstig uit: Rotterdam

Live actief sinds: mei 2017

Ondermeer gespeeld in: V11 (Rotterdam), Bibelot (Dordrecht, support voor MOOON), De Vorstin (Hilversum), Tam Tam (Deurne), Oude Pothuys (Utrecht), Eendracht Festival (Rotterdam).

 

Releases:

 

When I'm Sane (debuutalbum, 12 songs, juni 2017)

Toekomstige releases: een live album (12 songs, wordt uitgebracht in het voorjaar van 2019).

Tweede album, opnames reeds gestart (naar verwachting wordt deze uitgebracht in het najaar van 2019).

 

Media:

 

"When I’m Sane is het debuut van deze viermans-formatie. De songs bevatten prachtige meeslepende melodieën en dito samenzang opgefrist met krachtig gitaarspel. De songs klinken stuk voor stuk spannend en The Arthurs weten hierdoor de luisteraar bij de lurven te pakken. Nergens doet de band iets te veel. De band heeft een heel internationaal geluid. Als de band uit Engeland zou komen, staan drommen critici en betweters vooraan om de band alle lof toe te dichten." (fragment uit album recensie 'When I'm Sane' door Cok Jouvenaar, PopUnie, juni 2017, volledige recensie: https://popunie.nl/the-arthurs-when-im-sane/ )

 

The Arthurs weet exact wat de sterkste punt is van de band en zet met When I’m Sane een ijzersterk debuut op de markt. Het perfecte visitekaartje voor een ticket naar de grote festivals. Into The Great Wide Open, Down The Rabbit Hole, Lowlands, Pinkpop. Gooi maar op! Tegen die tijd is deze band er helemaal klaar voor en menig eindveertiger zal vooraan het staan om zich mee te laten slepen in de wave klanken van dit viertal." (fragment uit album recensie 'When I'm Sane' door Kok Jouvenaar, PopUnie, juni 2017, volledige recensie: https://popunie.nl/the-arthurs-when-im-sane/)

 

"´When I´m Sane´ is dromerig en psychedelisch. ´When I´m Sane´ is rauw en donker. Maar of het er nu ingetogen of ruig aan toegaat, het album kenmerkt zich vooral door sterke melodieën. Melodieën waarin een voorliefde voor een band als The Smiths doorklinkt. Die melancholie heeft een deel van het album ook, maar er moet ook hier en daar de nodige boosheid en gekte uit. Als het maar uit het hart of, ook goed, de tenen komt." (fragment uit album recensie 'When I'm Sane' door Kees Jan Visser, 3 voor 12, juni 2017, volledige recensie: https://3voor12.vpro.nl/lokaal/rotterdam/artikelen/2017/juni/Meeslependlangspeeldebuut-van-The-Arthurs.html).

 

Den Drijver heeft een prettig stemgeluid. Hij weet er ook lekker rauw mee te scheuren. Luister maar eens naar ‘Desperate Dancers’ of het overrompelende ‘Into Nothing’. Zoals gezegd: ‘When I’m Sane’ is meeslepend. Een zweeftocht waar je na afloop even van moet napuffen. Maar die je de avond erop toch weer wilt maken." (fragment uit album recensie 'When I'm Sane' door Kees Jan Visser, 3 voor 12, juni 2017, volledige recensie:

https://3voor12.vpro.nl/lokaal/rotterdam/artikelen/2017/juni/Meeslependlangspeeldebuut-van-The-Arthurs.html).

 

"Een van mijn favoriete Rotterdamse albums van 2017." (quote van Tomas Harteveld, hoofdredacteur 3voor12 Rotterdam op zijn Facebook pagina). "Wat kan muziek mooi zijn. De muziek van The Arthurs (Rotterdam) komt binnen. Prachtig." (quote van Tomas Harteveld, hoofdredacteur 3voor12 Rotterdam op zijn Facebook pagina).

 

Websites / muziek / videomateriaal en sociale media:

 

Officiele website:

http://www.soundofthearthurs.com 

When i'm Sane website:

https://www.whenimsane.com (inclusief 4 demo versies van songs tweede album) 

                                            The Arthurs, te zien en te beluisteren via onderstaande links:

 

 

 • Instagram
 • SoundCloud Social Icon
 • YouTube
 • Deezer Social Icon
 • Spotify Social Icon
 • Facebook Social Icon
bottom of page